Zmarta forbrukslån

Zmarta er et forholdsvis nytt selskap i Norge, men det har faktisk eksistert helt siden 1983 da det ble stiftet i England. I 2004 ble selskapet etablert i Norge som Centum Finans. I 2015 byttet de så navn til Zmarta. I dag har Zmarta 200 ansatte og er et konsern innen forbrukslån og andre lån. Prosessen foregår slik at du sender en søknad om lån til Zmarta. De videreformidler så søknaden din til en rekke banker og finansieringsselskaper, noe som øker sjansene dine for å få et lån med rimelige vilkår. Zmarta jobber nemlig som en låneformidler og de vil derfor ofte få bedre vilkår enn det du klarer når du er alene. I tillegg slipper du bryet med å sende en og samme søknad til flere ulike banker, her gjør Zmarta jobben for deg og det helt uten kostnader. Det er nemlig bankene som betaler Zmarta for å formidle mulige kunder til dem. Blant samarbeidspartnerne til Zmarta finner du kjente banker som DNB, yA Bank, Santander og mange flere. Du kan søke om lån fra kr 5 000 til kr. 500 000 og betale lånet tilbake over maksimalt 15 år.

Et forbrukslån gir mange muligheter

Det finnes ikke noen andre lån som gir så mange muligheter som et forbrukslån. Dette er selvsagt både på godt og vondt. Det negative er at vi mennesker er lette å friste og derfor kan et lån friste til at du bruker pengene på å kjøpe ting som du egentlig ikke trenger eller kanskje dra på en lang ferie, selv om du vet at det blir for dyrt. Fordelen er at du også kan få satt i gang de drømmene du har, uansett om det gjelder nye møbler til hytta, oppussing av kjøkkenet hjemme, nye hvitevarer eller noe helt annet. Det er ingen som spør deg om hva du gjør med summen du har lånt. Lånet kan også brukes til å refinansiere dyre smålån eller betale ut kredittkortene, om du har brukt dem for mye i det siste. På den måten vil du spare penger ved å samle slik gjeld i et større forbrukslån, som ofte har en lavere rente. Du kan da også nøye deg med å forholde deg til en bank, fremfor flere ulike banker og kortselskaper. Et forbrukslån er en god løsning når du trenger penger til større investeringer, som oppussing av boligen, eller for å komme ut av et konkret økonomisk problem.

Renter og gebyrer for et lån gjennom Zmarta

woman-typing-writing-windows

Dessverre er det ikke mye som er gratis i vår verden, men et lån trenger heller ikke å bli veldig dyrt. Ved å søke gjennom en låneformidler som Zmarta, vil du gjerne få tilbud om lån til en lavere rente enn om du hadde søkt alene. Presis hvor mye du må betale i rente på et forbrukslån avhenger helt av hvilke resultater banken ender opp med etter å ha foretatt en vurdering av økonomien din. Den laveste renten er på 9,9%, men de fleste betaler rundt 14-15% i rente. Får du en god kredittscore vil du motta et tilbud med en lavere rente enn 14%. I tillegg til renten må du også betale et etableringsgebyr for opprettelse av lånet og et månedlig termingebyr.

Elektronisk søknadsprosess gir raske svar

Før du sender inn en søknad til Zmarta, bør du sjekke at du oppfyller følgende krav:

  • Du må være minst 18 år gammel
  • Du må ha en fast inntekt ikke mindre enn kr. 120.000,
  • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker
  • Du må ha en fast adresse i Norge og hatt dette i minst tre år.

Du søker om lån på nettsiden til Zmarta. Fyll ut søknadsskjemaet og Zmarta vil så videreformidle denne til sine mange samarbeidspartnere. Om alt går etter planen, trenger det ikke å gå mer enn to dager fra du sender søknaden til du har pengene på kontoen din. Dette er selvsagt forutsatt at søknaden blir godkjent, at du aksepterer et tilbud og godkjenner lånet med BankID. Om banken også trenger dokumentasjon på inntekten din, så må dette sendes inn elektronisk før pengene kan utbetales. Men hele prosessen trenger altså ikke å ta lang tid.