Eminentor – en proff tilbyder av forbrukslån til nordmenn

Eminentor er en forholdsvis ny og ukjent bedrift som virkelig satser tungt på å finne det billigste lånet for nordmenn. Ved å samarbeide med noen av de største bankene i Norge har Eminentor muligheten til å tilby gode betingelser innenfor ulike former for privatfinansiering – herunder blant annet kredittkort, boliglån og forbrukslån. For å nå sitt hårete mål om å bli ”det foretrukne finansbyrået på det nordiske markedet” har de satset tungt på å kunne tilby gode løsninger for både kunder og samarbeidsbanker.

Ved å gi kunden mulighet til å live-chatte, ringe eller sende e-mail til nærmest alle døgnets tider har Eminentor gjort seg synlige for de som skulle ha noen spørsmål til deres virksomhet. Kombinert med gode kontaktmuligheter har de også fått utformet en nettside som ikke bare er informativ, men også brukervennlig for deg som skal søke lån eller kredittkort. Hver eneste låntaker får adgang til en del av nettsiden som kalles ”Min side” hvor detaljert informasjon om kundens lån fremkommer. Her kan man se hvordan det går med søknaden sin, se hvor mye penger man tidligere har lånt gjennom Eminentor eller søke om et nytt lån.

Hovedprodukt: forbrukslån

Eminentors nettside levner liten tvil: det er primært forbrukslån det satses på. Med samarbeidsavtaler hos flere av de store norske bankene (blant annet er Ya Bank og BB Finans med på laget) kan man tilby forbrukslån på alt fra 5000,- til 500,000,- norske kroner – og dette kan kombineres med en nedbetalingsplan som maksimalt kan gå over 15 år. Man kan også søke om opptil 3 års avdragsfritt lån hvis man føler at man har behov for lavere utgifter i en bestemt periode. Det er ikke sikkert at Eminentor har mulighet til å søke hos mange banker hvis lånet ditt er litt utenfor normalen. Det er for eksempel få banker som tilbyr forbrukslån til 5000,- , noe som betyr at et slikt lån mest sannsynlig neppe vil bli konkurrert om mellom mange banker. Ofte vil det føre til dårligere rente enn for eksempel et lån på 100,000,- – som er en mye vanligere lånesum.

Uansett hva du skulle sende inn av personlig informasjon til Eminentor, så vil du aldri være tvunget til å akseptere noe lånetilbud. Selv etter at du har signert avtalen og faktisk fått utbetalt pengene, så har du i følge norsk lov (Angrefristloven) to ukers returrett såfremt pengene har ligget uberørt på kontoen din. Det anbefales riktignok alltid å være et hundre prosent sikker på at man ønsker et lån uten sikkerhet før man søker – på den måten sparer du både deg selv og Eminentor (for ikke å snakke om bankene…) for mye tid.

Hvilken rente du kommer til å ende opp med er alltid et usikkerhetsmoment når du benytter deg av en ”prissammenligningsbedrift” for å finne det billigste lånet. Eminentor presenterer dine opplysninger for en rekke banker og vil forhåpentligvis klare å forhandle seg frem til en effektiv rente som du som forbruker vil bli fornøyd med. Det er lite eller ingenting Eminentor får gjort med kredittscoren din. Hva du tjener, hvor du jobber, hvor lenge du har hatt stabil inntekt og andre eksterne faktorer påvirker nemlig hvor god renten din blir. Det kan være smart å sette seg inn i hva som regnes som dyr og billig rente før du godtar eller avslår lånetilbudet.

Hvilke kriterier må man oppfylle for å søke lån?

kreditrechner-e1433092080302

Man trenger å være minimum 20 år for å søke forbrukslån hos Eminentor. Årsinntekten skal ligge på minst 120,000 fra siste offentliggjort ligningstall og søkeren skal være fri for betalingsanmerkninger på det tidspunktet han eller hun leverer inn lånesøknaden.

Hvis du ikke oppfyller minstekravene for å søke forbrukslån, så er det heller ingen grunn til å søke. Men det betyr heller ikke at alle som oppfyller kravene får nøyaktig det lånet de ønsker seg. Det kan hende at Eminentor tilbyr deg en lavere lånesum enn det du opprinnelig søkte om rett og slett fordi ingen banker ønsker å gi deg hva du ønsker, men da vil dette komme tydelig frem i den lånekontrakten du skal underskrive før du får pengene utbetalt. Det er derfor veldig viktig å lese denne med varsomhet før du signerer noe som helst.